Altrex, Europees marktleider op gebied van ladders en steigermateriaal vroeg kind-ID | Innovation Direction om hen te helpen hun innovatie-projecten te versnellen.

Een belangrijk deel van de omzet van Altrex komt uit hoogwaardige ladders en steiger-constructies op maat. Veiligheid in combinatie met gebruiksgemak bij op-en afbouw zijn hierbij van cruciaal belang. Altrex is als geen ander in staat om specifieke klantwensen en klantsituaties op te nemen, door te rekenen en te vertalen naar een veilige oplossing op maat. Altrex maakt hierbij gebruik van een groot aantal hoogwaardige, bestaande componenten in combinatie met ‘standaard’ elementen die op maat worden gemaakt in de ultra-moderne fabriek in Zwolle. Dit soort projecten liepen (en lopen) als een trein en zijn een belangrijke basis voor het internationale succes van dit mooie en kerngezonde Zwolse bedrijf.

Toch had Altrex moeite met de doorlooptijd van met name de ontwikkeling van nieuwe modules die (nog) niet werden gevraagd door klanten (omdat ze nog niet bestonden). Op zich niet verwonderlijk want dit zijn toch net wat andere projecten dan de, meestal glashelder gespecificeerde, “in-uit” projecten waar het leeuwendeel van het werk van de ingenieurs op de ontwikkelafdeling door werd gevormd.

In een klein aantal zeer doelgerichte sessies wist kind-ID, samen met het Altrex team, focus aan te brengen op hoofd- en bijzaken en de afdeling ontwikkeling te voorzien van een eenvoudige proces-structuur. Hiermee kunnen ook de meer innovatieve projecten met een wat langere horizon, binnen tijd en binnen budget worden opgeleverd en kan Altrex blijven bouwen aan haar leidende positie in de markt.

Structurering ontwikkel proces

Structurering roadmap

Altrex: Verbetering proces-structuur