Kind-ID-Innovation-Direction-500x500_11

Elke reis begint met een eerste stap

Een grote afstand kun je proberen in één keer te overbruggen. De kans dat je aankomt vergroot als je je reis opdeelt in kleinere, overzichtelijke stappen. Dit doen wij voor je. Voordeel: je komt snel in beweging, leert onderweg, projecten blijven overzichtelijk, financieel behapbaar en wendbaar.

Kind-ID Innovation Direction 500x500_werkwijze2

4 Fasen

Elke stap, hoe groot of klein ook, delen we op in 4 fasen:

  • Observeren | snap voor wie we welk probleem willen oplossen/ welke waarde we willen toevoegen.
  • Richten | bepalen hoé je dit wil en kan doen,
  • Maken | uitvoeren plan.
  • Raken | waarbij het verbeterde of nieuwe aanbod wordt gepresenteerd aan de doelgroep (en de reactie hierop wordt geoogst).

Maak het verschil

Één stap kan in doorlooptijd variëren van een uurtje tot maanden, afhankelijk van de omvang van de vernieuwing en de vraag van onze klant. Altijd proberen we zo snel mogelijk het aangepaste product (of de dienst) voor te leggen aan de doelgroep vóór er ècht geïnvesteerd wordt in nieuwe tools of processen om snelheid te borgen en risico’s behapbaar te houden.

“LEAN start-up”, “Agile” of “Design thinking” heet dat tegenwoordig met hippe termen. Voor ontwerpers al jaren gewone dagelijkse praktijk. Ontdek hoe en hoe snel jij het verschil kunt maken.

Neem contact met ons op

Groeikansen identificeren en benutten

Als het ff kan: zèlf doen

Uitgangspunt is dat alle activiteiten die jij en je team(s) zelf kúnnen doen, je ook zoveel mogelijk zelf doet. Of leert doen. Daar waar nodig springen we bij en bewaken we de projectvoortgang en het einddoel. Zo besparen we kosten en zorgen we voor draagvlak en een steile leercurve binnen jouw organisatie.

Zie je door de data-bomen het bos niet meer?

Data genoeg. Met moderne middelen kun je ontzettend veel meten en registreren. Maar wat doe je met al deze data? Waar stuur je nu ècht op? Data is wat anders dan informatie, kennis of begrip. Sterker nog: te veel data kan verwarren en verlammen.

Kind-ID | Innovation Direction helpt je tot de kern en de juiste keuzes te komen. Vanuit helder inzicht ontwerpen wij een inspirerende strategie gecombineerd met een concreet en haalbaar plan.

Spreken is zilver. Observeren is goud.

Wie is eigenlijk ‘de klant’? Wat beweegt hem of haar? Om er zeker van te zijn dat wordt voorzien in een werkelijke en duurzame behoefte, is het essentieel om input te verzamelen van interne én externe ‘stakeholders’ en klanten.

Door met hen in gesprek te gaan, maar vooral door slim observeren en co-creatie brengen wij snel concrete groeikansen in kaart en vertalen we deze naar haalbare en aantrekkelijke oplossingen.

Gewoon heel erg nieuwsgierig.

Onze nieuwsgierigheid en interesse in mensen heeft ons letterlijk binnen gebracht binnen talloze huishoudens en bedrijven: we observeerden hoe consumenten strijken in Korea; hoe en waarom men koffie drinkt in Taiwan, Japan en China; en hoe garagehouders in de UK trekhaken monteren.

Door deze observaties te combineren met (mensen)kennis en systematische analyse van trends en ontwikkelingen ontwerpen wij concrete, aansprekende voorbeelden en duurzame strategieën waarmee merken zich kunnen (her)uitvinden en groeien.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Beeld inspireert. Beeld is intuïtief. Beeld borgt gedeeld begrip. Door ingewikkelde vraagstukken en situaties zoveel mogelijk in beelden samen te vatten dringen we snel door tot de kern.

Benut kansen sneller.

Is jouw ‘time to market’ kort genoeg als je eenmaal weet waar je heen wil? Het zien van een kans is stap 1, maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie ook voldoende wendbaar is om deze snel te kunnen benutten?

Het begeleiden van een vernieuwend project is een vak. Een vak dat wij met onze decennia aan ervaring tot in de puntjes beheersen. Wij zorgen dat jij je concurrentievoordeel maximaal kunt benutten, door je te ondersteunen bij een snelle realisatie van je plan. Om de juiste richting in te slaan zetten we bewezen processen in die passen bij het type en de omvang van jouw organisatie. ‘Innovation direction’ noemen we dit.

Kind-ID Innovation Direction 1024x496_1

Onze belofte

Mocht in een project externe capaciteit nodig zijn op het gebied van ontwerp, engineering, marketing of IT, dan helpen wij je bij briefing, selectie en aansturing. Zodat je snel van start gaat en géén onnodige kosten maakt.

Wij hebben een groot netwerk van goede leveranciers, waar we je graag mee in contact brengen, maar werken onafhankelijk zodat we vrij zijn in onze keuze en àltijd vol voor het belang van jou, als onze opdrachtgever, kunnen staan.

Benieuwd wat we voor anderen doen? Bekijk dan de cases