Op een extreem efficiënte en pragmatische wijze heeft kind-ID ons geholpen bij het definiëren van de kernwaarden van Masévon Group. Vervolgens is dit vertaald naar de een concreet en bruikbaar stappenplan per bedrijf. Wij hebben onze klant weer vol en loepzuiver op het netvlies en weten wat ons te doen staat om ook in de toekomst duurzame waarde toe te voegen voor deze klant. Ik kan kind-ID van harte aanbevelen aan elk technisch bedrijf wat behoefte heeft aan een blik van buiten naar binnen en zonder al te veel poeha en dure woorden een concreet stappenplan wil formuleren naar duurzaam onderscheidend vermogen.

Björn Wesselink, director Operations bij Masévon Group

Voor Masévon Group, een groep high tech machinefabrieken, inventariseerden wij in een klein aantal doelgerichte sessies de kernwaarden van de groep. Dit hebben we op pragmatische wijze binnen een week vertaald naar een concreet merk-manifest. Vervolgens hebben we per aangesloten bedrijf de vertaalslag gemaakt naar concrete actie. Want “leuk zo’n merk-manifest, maar wat doe je hier mee in de praktijk? wat betekent dit voor de salesmensen, de vakmensen in de fabrieken en voor de telefonistes?”

Aan de hand van een aantal customer journey maps brachten we praktische verbeterpunten in kaart waarmee individuele medewerkers concreet aan de slag konden.

Resultaat:  Meer richting. Meer klanten. Meer resultaat. Meer ‘gedeelde trots’.

Innovation Direction

Positionering

Customer journey mapping

Sales tools

Quick win

Positionering omzetten in actie

Door de langlopende relatie met Masévon is het gelukt om de positionering stap voor stap om te zetten in actie. Dit heeft o.a. geresulteerd in een brandvideo en een wervingsvideo die de trots van medewerkers én een krachtige boodschap laten zien: “make complex easy”.

Masévon brand video

Masévon wervingsvideo

Masévon Group: positionering